user_mobilelogo

CD "Gloomy Winter"  celtic songs and ballads

Bij interesse stuur je gegevens door via de contactpagina.

Lees onderaan zeker de recensie.

Gloomy Winters - Lakshmi

 

1.The Shores of Amerikay

2.She moved through the Fair

3.The trees grow high

4.Twee Coninckskinderen

5.Gu ma mear a charaid/ A’ Bhanais Irteach/ Snaim a’ phosaidh

6.As  I roved out

7.Jessy the flower of Dunblane

8.A Silver Dagger

9.Braes O’Yarrow/ Bobbin John/ The Road to Ford

10.Gloomy Winter

 

 

(bron: Compact - Goe vollek)

"Lakshmi is een Gentse harpiste en zangeres met een opmerkelijke staat van dienst. Op deze cd exploreert ze de Keltische (hoofdzakelijk Ierse en Schotse) traditionele melodieꬭ en liederenschat om er een onmiskenbare meerwaarde aan toe te voegen. Dit is een solowerkstuk van de bovenste plank. Lakshmi’s harpspel is fraai en bedreven.

Haar frisse, stemvaste zang past wonderwel bij de betoverende harpklanken, die je meevoeren naar de grillige kusten en desolate landschappen van Ierland, Bretagne of Schotland.

De plaat is knap opgebouwd uit al dan niet tweestemmige zang met harpbegeleiding, a capella zang en suites van instrumentale nummers. Van de Vlaamse traditional De Twee Coninckskinderen brengt ze een mooie, persoonlijke versie. Twee teksten, waaronder de fraaie titeltrack, zijn van de Schotse 18de eeuwse dichter Robert Tannahill, waarvoor Lakshmi op de Keltische traditie geꭴe muziek componeerde.

Op elke track van deze cd levert de harpiste een ongemeen sterke prestatie. We hebben hier te maken met een talentrijke muzikante en uitmuntende zangeres, die met gevoel en raffinement veertien ijzersterke melodieꬠen liederen mooi tot hun recht laat komen. Voorwaar een sterke aanwinst voor onze folkscene. (door Ren矗arny)